fredag 21 maj 2010

Tråksoppor!

Jag är redan ganska trött på soppor. Det är ju inte så kanon när jag har minst 2 veckor enbart flytande att äta. Sen blir det puréeeeeeeee i minst 3 dagar och sen ÄÄÄNTLIGEN mat.

Jag ska äta pizza varje dag!! Haha, eller hur.
Om jag ens kan äta en slice pizza i början hade det nog strulat för mig.

Men sushi ska här ätas! Yum! Bara att ta bort lite av riset från bollarna så är det bara att mumsa! Mumsa långsamt, iofs, men ändå mumsa! Kommer säkert äta sushi 3-4 ggr i veckan i början. Det är ju sjukt bra att äta fisk efter den här op'en säger de som vet.

Igår var vi på bio och såg Prince of Jake Gyllenhaals Bröstmuskler. Den var faktiskt bra =) Helt i min smak när jag är för borta för att orka med en tänkarfilm. Jag var lite borta igår faktiskt, hade min första riktiga träningspromenad efter operationen. Det gick skitbra fram till sista backen, jag hade nog inte druckit tillräckligt alls. Fick sätta mig och vila en stund och var ganska yr resten av kvällen. Idag ska jag minsann dricka rätt mängd vatten. Och helst varje dag.

Idag ska jag iväg till vårdcentralen och ta bort mina stygn. Har iofs fått ett papper som säger att stygnen absorberas av kroppen, men jag vill ändå att någon tittar på dem. Vet inte om jag ska undvika vågen nu ett par veckor eller inte. Det är ju lockande att kliva upp en snabbis när man ändå är där.

Jag har ju kommit i mina shorts och massa tröjor jag inte kunde ha innan. Inte bara har jag kommit i dem, de är redan lite för stora för mig. Så jävla underbar känsla. Om nån månad kanske man t.o.m kan handla i vanliga butiker?! Jag längtar så fruktansvärt till att kunna gå in i en butik utan att känna mig som att alla skrattar åt mig eller höra "tyvärr, vi har inte så stora storlekar".

Jag minns särskilt en gång i en dressmanbutik när butiksbiträdet sprang och kollade säkert 7 olika gånger om olika par byxor och alltid kom med beskedet "vi har inte den modellen i din storlek tyvärr" och när jag till slut frågade om de hade något alls i min storlek svarade hon "nej, vi får inte in sånna storlekar här".. Det kunde hon väl berättat redan vid första byxparet istället för att låta mig gå igenom samma förnedring vid 7 olika byxprovningar?

Jaja, dags att gå snart.
Ska borsta tänderna innan jag går. Måste verkligen göras varje gång jag lämnar lägenheten, räcker inte med morgon och kväll. Blä för hur munnen blir efter OP'en.


4 kommentarer:

  1. Jag förstår dig om sopporna, jag har ju redan gett upp! Eller, det är 1-2 veckor soppa på sophiahemmet där jag opades, men jag tänker ju inte vänta mer än man behöver! :P

    Du ska nog se att du är där snart när det gäller kläderna, män har ju en tendens att gå ner betydligt snabbare än kvinnor. Så klädförnedringen ska vi fan slippa nu! :D

    SvaraRadera
  2. Är det 2 veckors soppa efter operationen eller har du 2 veckor kvar nu när det nästan gått 2 veckor?? Bara 3 dagars puré? Det trodde jag skulle vara längre. Tur att sushi är OK, det är ju så vansinnigt gott!
    Du menar att munnen blir som när man pulvrar (då man går in i ketonfasen)? Alltså pälsiga tänder och taskig andedräkt? Nej fy fan, det vill jag inte! Trodde det var slut med det nu. Hur är det med tuggummi? Funkar det? Mineralvatten funkar ju inte, och det och tuggummi är vad jag dricker/äter nu för att bli av med den äckliga smaken/känslan.

    SvaraRadera
  3. Tyskland har 4 veckors flytande kost, men eftersom vi tillbringar första veckan på sjukhuset har vi bara 3 veckor flyt att lida genom när vi kommer hem.

    Angående puré hade de regeln om att man ska äta puré i minst 3 dagar efter flytet, sen provar man en vanlig måltid. Klarar magen inte den vanliga måltiden kör du puré några dagar till och försöker igen.

    Tuggummi är ju lite si o så som jag förstod det. Man stimulerar ju hela matsmältningssystemet när man tuggar tuggummi, och vi ska ju undvika att producera för mycket magsyra. Själv blir jag mest uttråkad av att tugga tuggummi hela tiden.¨

    SvaraRadera
  4. Det är häftigt att följa din resa, jäklar vad det verkar hända grejer. Både inombords och utanför! Hoppas vi ses snart, Mustasch på torsdag på Liseberg t.ex. :) Kram Tove

    SvaraRadera